top of page
Circus05.jpg

Over de Cast

Leerplan

 

De docenten op de theaterschool de Cast werken volgens een leerplan. Dit leerplan heb ik zorgvuldig  ontwikkeld. In het leerplan is aandacht voor sociaal emotionele aspecten, de leerdoelen per vak en het dient als richtlijn voor de docenten om de doelstellingen van Theaterschool de Cast uit te dragen. Op deze manier hoop ik dat alles in een goede samenhang plaatsvindt. Iedereen (leerlingen en docenten) weet dan vooraf waar ze aan toe zijn.

 

Doelstelling

 

Iedereen is gelukkig weer anders, daarom kijken we goed naar de kwaliteiten, ambities en interesses van de leerlingen. Er moet ruimte zijn voor iedereen, er moet ruimte zijn voor lol, maar er moet ook serieus gewerkt worden natuurlijk.

De school biedt voor ieder wat wils. De leerlingen die voor de lol en de gezelligheid komen, kunnen zich ontwikkelen tijdens de reguliere lessen. Meer zelfvertrouwen opbouwen, een positief zelfbeeld creëren en samenwerken met leeftijdsgenoten. Voor degene met ambitie in het theatervak en die voldoende capaciteit hebben voor een vervolg opleiding, biedt De Cast veel uitdaging. Na overleg worden leerlingen ondersteund om ze op het gewenste niveau te brengen waarmee ze auditie kunnen doen bij de landelijke theateropleidingen. Enkele leerlingen van Theaterschool de Cast zijn in de afgelopen jaren aangenomen op diverse MBO en HBO opleidingen.

De docenten creëren een veilige, vertrouwde en vrolijke sfeer waarbij de onderlinge belangstelling, respect voor elkaar, hulpvaardigheid, teamwerk en inspiratie altijd de boventoon zullen voeren.

Boven alles wil ik dat de leerlingen op de Cast een fijne en gezellige tijd hebben.

 

Het ontstaan van Theaterschool de Cast

 

Uit liefde voor het theater heb ik in 2002, samen met Peter van der Linde en een zeer motiverend en enthousiast bestuur de theaterschool opgericht. Met een diploma voor mode/ kleding op zak, bleef de liefde voor theater maken met jongeren toch mijn grootste passie. Door mijzelf te verdiepen in de verschillende theaterdisciplines , door de emotionele ontwikkeling van het kind te volgen en te bestuderen heb ik les materiaal ontwikkeld. Daarna is het leerplan gerealiseerd dat gesubsidieerd werd door de Topregeling van jeugdtheaterscholen.

Inmiddels werken we met verschillende creatieve en gemotiveerde docenten uit het theatervak met dit leerplan.  Na al die jaren heb ik mijn hart volledig verpand aan de school Het is elke keer weer fantastisch om de jongeren te zien uitgroeien tot echte acteurs.

Ook ik heb mijn plekje in het theater gevonden.

 

Esther Lagerweij

Artistiek leider/Directeur

 

 

 

 [

bottom of page