top of page
achtergrond website_edited.jpg

Theater in het onderwijs

 

Drie aantrekkelijke workshops

Via de Cast kunnen scholen deelnemen aan een drietal workshops. De workshops laten je stap voor stap kennismaken met de vele facetten van het toneelvak. Maar de workshops zijn niet alleen nuttig op het toneel, de leerlingen kunnen alles wat ze  leren gebruiken in het dagelijkse leven. Alle workshops worden op leeftijd en de belevingswereld van de leerlingen gemaakt. Kijk maar naar het onderstaande lijstje. Er zit zeker ook iets voor jullie school tussen.

 

Workshop Improviseren


In het leven buiten het theater moet je je vaak aan allerlei regels houden, maar tijdens deze workshop kun je helemaal los gaan. Alles mag en niks hoeft. Je leert met een paar simpele oefeningen je eigen creativiteit ontdekken. In het begin misschien een beetje eng, maar al gauw valt alle schroom van je af en stijg je met je medespelers naar onbekende hoogtes.
Er zal veel gelachen worden en soms biggelt er een traantje van ontroering. Je zal zien dat je tot veel meer in staat bent dan je van te voren zou denken. Het geeft je enorm veel zelfvertrouwen en plezier.

Workshop Presenteren


Iedereen heeft er wel een beetje last van, voor een groep staan en dan iets te moeten vertellen of presenteren, een spreekbeurt het is voor de meesten altijd een beetje eng. Wat dacht je straks van je eerste sollicitatiegesprek! Of je nou wil of niet, we komen ons hele leven dit soort situaties tegen. Tijdens de workshop Presenteren wordt stap voor stap je zelfvertrouwen versterkt. Via speciale oefeningen en allerlei leuke en hilarische spelsituaties merk je vanzelf dat het je steeds makkelijker zal af gaan. Een hele praktische workshop dus, waar je in heel veel situaties baat bij zal hebben.

Workshop Groepsbinding


Bij deze workshop gaan we ook gebruik maken van improvisatie toneel. Je werkt tijdens deze workshop in groepsverband. Je kent vast wel de hiërarchie binnen een groep, Je hebt de leiders en de volgers. In deze workshop ga je daarmee 'spelen'. Je leert dat je geen tegenstanders bent, maar dat iedereen voordeel kan behalen door samen te werken. Kijk wat er gebeurt als je een uitgestoken hand vast pakt en niet afwijst. Deze workshop zorgt er voor dat niet alleen de groep, maar alle deelnemers er sterker uit te voorschijn komen. Het versterkt het zelfvertrouwen en maakt jou en de groep krachtiger. Natuurlijk zullen we wat aflachen tijdens de workshop

bottom of page